BGC CSAPAT

ILLENCZ ORSI

image1

 Illencz Orsi

A BGC természettudományos területek oktatója.

1973. márciusában születtem. A  gondtalan  gyerekkort  Iváncsán, egy  Duna  melletti kis  faluban  töltöttem, majd kollégistaként Budapestre kerültem a Patrona Hungariae Gimáziumba. Meghatározó, jellemformáló 4 év volt, máig  szeretettel gondolok vissza rá.  Tettem egy kis, ám  nagyon  inspiratív  kitérőt a  Kertészerti Egyetemere,  majd az ELTE-n végeztem kémia- biológia szakos tanárként. Még elsős egyetemistaként ismertem meg Zolit, aki azóta is a  legmeghatározóbb személy az életemben. Sokmindent  megéltünk együtt,  a vitorlázást is  Ő  ismertette meg velem. Persze nem  hagyhatom  ki   közös  gyerekeinket  se,  Csenge  19 éves nagylány, Kristóf pedig egy örökmozgó hatéves.  Ebben a családban “rendes körülmények ”  között is egy nagy kaland az élet, de  a  közös vitorlázás mindig tartogat számunkra valami különlegességet is.

FÖLDESI ANDREA

image2

A BGC alsós tanítója és csoportvezetője.

Erdélyben születem és ott végeztem tanulmányaimat Waldorf és Montessori alternatív pedagógia szakokon. A mai napig óraadó tanár vagyok a Kolozsvári Egyetemen, ahol Montessori alternatív pedagógiát tanítok. 

Az alternatív pedagógia elkötelezett tanára vagyok. Hiszek abban, hogy minden gyerek más ás másképp tanul. Tanárként, pedagógusként az a feladatom, hogy ebben támogassam őket.

Rengeteg ötletem van minden helyzetre, igyekszem minden gyerekre külön ráhangolódni, hogy igazi segítséget tudjak nekik nyújtani.

Ez nyilván több időt és energiát igényel, mint a hagyományos iskolai tanítás. Három gyerekes anyuka vagyok, a saját gyerekeimet is így tanítottam/ tanítom. 

KAMENIK KLAUDIA

image3

 A BGC felsős matek szakos oktatója.

A Budapesti Műszaki Egyetemen végzett 1999-ben, mint építészmérnök, majd 2003-ban az Etűd Zeneművészeti Szakközépiskolában szerzett klasszikus magánénekesi oklevelet.

  

A Maya trió produkció tagjaként Horváth   Melindával és Mohácsi Attilával országosan lépnek fel zenés, táncos összeállításokban, illetve önállóan egyházzenei koncerteken énekel.

Pedagógusi munkáját 2008-ban a Rogers Személyközpontú Általános Iskolában kezdte el, ahol kezdetben zenei és kézműves foglalkozásokat tartott, majd 2010-től részt vett a Rogers Személyközpontú Gimnázium tehetséggondozó programjában. A Nem-Árt Képességfejlesztő Színiiskolával 2013-ban került szorosabb kapcsolatba, mint zene- és énektanár, s az új nevén Kulissza Készségfejlesztő Alkotóműhely oszlopos tagja lett,  itt drámapedagógiát, énektechnikát, zenét tanít, de gyakorlatilag a műhely minden folyamatában részt vesz.

Pedagógiai munkájában megjelenik a Waldorf-kerettanterv alkalmazásának igénye, Carl Rogers és Thomas Gordon humanisztikus és erőszakmentes kommunikációra épülő pszichológiája, s egyike azoknak, akik Magyarországon summerhill-i elveken működő iskolát szeretnének. Nyitott a gyógypedagógiai megoldásokra, autodidakta módon tanult és alkalmaz sokféle fejlesztőpedagógiai technikát, első kézből szerzett ismereteket részképesség zavarokra ható gyakorlatokról. 

  

Hozzánk egy felajánlással érkezett, segédtanítóként gondolta segíteni csoportunk munkáját. Ám az ő elvei, hozzáállása, pedagógiai ismeretei és együttműködési készsége pont az, amit mi mindig is szerettünk volna, így kénytelen volt kilépni a háttérből Szerencsénkre gyerekeink lenyűgözik, és szívesen dolgozik velünk,  így reméljük,  sokáig velünk marad.

FAZEKAS ANDREA

image4

A BGC alapítója - tanulásszervező - felsős mentor.

PR és kommunikáció, valamint német - angol nyelvtanárként végeztem.

Elkötelezett szülő vagyok a gyerekek minőségi nevelése és oktatása mellett. Hiszem, hogy ahogy minden ember más, úgy minden gyerek más és másként tanul. Fontos, hogy a gyerekek olyan környezetben tanulhassanak, ahol jelen van a támogatás és megfelelő szakmai iránymutatás, mindez egy biztonságos és elfogadó környezetben.

Hiszem, hogy szükség van a régi oktatási hagyományok reformációjára. Az információs korban már a hangsúlyt a töménytelen információhalmazok megtanulásával szemben inkább, az egyéb készségek, mint az együttműködés, információ feldolgozás, gyors adaptációs készség, fejlett kommunikációs készség idegen nyelvek ismerete, elfogadás megtanulása - kell helyezni.

A BGC csapata azért indította küldetését, hogy gyerekeinknek olyan oktatási és fejlődési környezetet biztosítsunk, ahol a 21. századi technológiák, eszközök és nyitott szemlélet mentén hasznosan és hatékonyan teljen a gyerekkor.

FEJÉR GYOPÁRKA

image5

A BGC pedagógiai asszisztense.

 Olykor talpig tűzben, olykor árnyak között, olykor egzotikus öltözetben – Fejér Gyopárka táncain nyomot hagy a fény, az árnyék és a távoli Kelet. Táncol, tanít, mozog, mozgat, soha fel nem adva azt, amit szeret. A tánc és a szerelem hozta Szegedre is, amikor éppen indonéz táncórát és mozgástréninget tart a Szegedi Tudományegyetemen. 

A BGC asszisztenseként a gyerekek nyelvén ért a legjobban. Mindig segítőkész, mindig van egy jó kaland, amit elő tud húzni a tarsolyából, legyen az utazás vagy társadalomismeret. 

TÓTH ÁGNES

image6

 A BGC tesi - angol szakos oktatója..

Az ELTE-n végzett, aktívan sportol a mai napig (snowboard, falmászás, tánc). Az egészséges életmód, a mozgás és az angol nyelv nagy rajongója. Ugyanezzel a tűzzel felvértezve mozgatja meg a BGC-s diákokat is (szó szerint).


ANTONIO STANAJ

image7

Az angol nyelv elengedhetetlen a globális érvényesüléshez, ezért a BGC-ben kiemelt szerepet kapott az angol tanítás. Az általánosan megszokott nyelvtan hangsúlyos, elméleti angol nyelvi oktatás helyett a gyakorlaton alapuló, kézzel fogható, érdekes, a gyerekek érdeklődésére épülő anyanyelvű tanár segítségével veszünk részt a gyerekek angol nyelvi fejlesztésében.